کرکره های پایین قصابی های نهاوند

به گزارش مجله سرگرمی، سجاد سیف - نهاوند - خبرنگار:بعضی از فعالان صنف قصابان و توزیع کنندگان گوشت در شهرستان نهاوند از یک ماه پیش کشتار دام را تحریم نموده اند. آنها به دلیل افزایش قیمت ذبح، بهداشتی نبودن محیط کشتارگاه صنعتی، طرح پیش سرد کردن گوشت قرمز و تحویل ندادن آلایش دام در کشتارگاه صنعتی نهاوند مغازه های خود را به نشانه اعتراض بسته اند.

کرکره های پایین قصابی های نهاوند
  • قوانین ذبح

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهاوند در این باره به خبرنگاران می گوید: مردم باید از ذبح دام در خارج از کشتارگاه ها بپرهیزند، زیرا در کشتارگاه دامپزشک دام ها را قبل از ذبح معاینه می نماید و دوم این که کشتار دام به روش بهداشتی انجام می گردد. ذبح هرگونه دام در خارج ازکشتارگاه های تحت نظارت سازمان دامپزشکی غیرقانونی و جرم است و پیگرد قانونی دارد.

بیژن ترابیان بیان می نماید: قصابان شهرستان باید برای سلامت جامعه و رعایت قوانین دامپزشکی حتما دام خود را در کشتارگاه ذبح و و لاشه آن را تا 24 ساعت در سالن پیش سرد نگهداری نمایند. انجام این موارد سلیقه شخصی نیست و تمامی موارد از معین قیمت تا استفاده از سالن پیش سرد مصوبه های استانی است و باید اجرا گردد. وی با بیان این که دولت وظیفه حفظ سلامت مردم را برعهده دارد، می افزاید: قرار نیست به دلیل تجمع و اعتراض قصاب ها، عرضه گوشت به دلخواه قصابان انجام گردد. هر امکانی را برای عرضه گوشت بهداشتی فراهم می کنیم، اما این که قرار باشد به دلیل تجمع و تعطیلی چند قصابی به عرضه گوشت غیربهداشتی با افزایش قیمت و شرایط مورد نظر قصابان در زمینه تحویل آلایش غیرخوراکی دام رضایت بدهیم این طور نخواهد بود و طبق قانون عمل خواهیم کرد.

رئیس اداره صمت شهرستان نهاوند ادامه می دهد: مردم بابت تهیه گوشت قرمز در شهرستان نگرانی نداشته باشند، زیرا با هماهنگی دادستان شهرستان به دلیل رعایت حقوق عامه و برطرف اخلال در مایحتاج عمومی کشتارگاه صنعتی نهاوند و شبکه دامپزشکی و اداره صنعت، معدن و تجارت اقدام به توزیع روزانه 800 کیلوگرم گوشت گرم به وسیله غرفه بازار روز و ماشین سردخانه در مرکز شهر با 10 درصد زیرقیمت مصوب می گردد. شهروندان می توانند با مراجعه به این مراکز به هر میزان که احتیاج دارند گوشت تهیه نمایند.

  • الزام قانون

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نهاوند نیز درباره این موضوع می گوید: شیوع بیماری تب کنگو و CHF به خصوص در فصل تابستان و گرما می تواند سلامت مصرف نمایندگان را به دلیل خطرات احتمالی تهدید کند. بنابراین از 2 سال گذشته براساس مصوبه اداره کل دامپزشکی استان و جلسه ساماندهی کشتارگاه های استان در استانداری، 53 قصابی نهاوند ملزم شده اند لاشه گوشت آنها پس از ذبح 24 ساعت در سالن پیش سرد قرار گیرد که در روزهای اخیر با مخالفت هایی از طرف بعضی از این قصابان روبه رو شده ایم.

مهدی قنبری تصریح می نماید: در کشتارگاه لاشه های گوشت پس از بازرسی و تأیید سلامت توسط دامپزشک، بنابر سیاست های نگهداری باید 24 ساعت در سالن پیش سرد با دمای یک تا 4 درجه بالای صفر قرار گیرد تا بیماری های احتمالی که در حالت معمولی در ظاهر گوشت معین نیست از بین برود و مصرف گوشت منعی برای سلامت شهروندان نداشته باشد.

وی شرح می دهد: این اقدام باعث می گردد فعل و انفعالاتی در گوشت صورت گیرد و در برابر خطراتی چون بعضی بیماری ها از جمله تب کریمه کنگو ایمن گردد. رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نهاوند با بیان این که طرح پیش سرد کردن گوشت قرمز مصوبه استانداری و اداره کل دامپزشکی است، می افزاید: به دلیل وجود سالن پیش سرد در کشتارگاه صنعتی نهاوند، این مصوبه در شهرستان اجرایی شد و از نظر اداره دامپزشکی شهرستان، کشتارگاه صنعتی نهاوند به لحاظ فنی و بهداشتی دامپزشکی مسئله ای ندارد و شرایط استاندارد برای ذبح دام را داراست.

قصابان معتقدند اجرای طرح پیش سرد کردن باعث کاهش حجم گوشت می گردد. قنبری در این مورد می گوید: این یک واقعیت است، اما نمی توان به دلیل رضایت قصابان از قانون چشم پوشی کرد. این مسأله عامل حفظ سلامت شهروندان است و باید در این زمینه فرهنگ سازی گردد. وی یادآور می گردد: بازرسان بهداشتی ما در کشتارگاه حضور دارند و بهداشتی بودن محیط کشتارگاه را تأیید می نمایند.

  • گلایه قصابان

گرچه مسئولان دامپزشکی نهاوند از نبود مشکل در کشتارگاه نهاوند سخن می گویند، اما رئیس اتحادیه صنف قصابان شهرستان نهاوند در این خصوص اظهار می نماید: ما هیچ گونه مسئله ای با رعایت قانون پیش سرد کردن و مصوبات قانونی سازمان دامپزشکی نداریم. مهدی کاویانی ادامه می دهد: افزایش قیمت کشتار، استاندارد نبودن محیط کشتارگاه صنعتی و تحویل ندادن کلیه آلایش دام از طرف کشتارگاه دلیل اعتراض واحدهای قصابی است چراکه اجازه نمی دهیم دام هایمان در چنین کشتارگاهی با چنین شرایطی ذبح گردد.

وی می گوید: چرا کشتارگاه برای ذبح از ما هزینه می گیرد اما در بحث رعایت بهداشت، فراهم آوردن شرایط استاندارد و تحویل کلیه آلایش دام همکاری نمی نماید؟ رئیس اتحادیه صنف قصابان شهرستان نهاوند افزایش هزینه های کشتارگاه و تعهد نداشتن مدیریت کشتارگاه در قبال رعایت شرایط بهداشتی، بیمه و برق اضطراری برای سالن پیش سرد در صورت قطعی برق و از همه مهم تر تحویل ندادن کلیه آلایش دامی را از جمله این موارد ذکر می نماید و می افزاید: وضعیت کشتارگاه و سالن پیش سرد به لحاظ بهداشتی مطلوب نیست و نه تنها باعث آلودگی لاشه گوشت می گردد، بلکه به دلیل نداشتن دمای استاندارد و مطلوب باعث افت شدید لاشه می گردد که به لحاظ مالی به نفع قصابان نیست. ما از مسئولان مربوطه تقاضای رسیدگی و تامین شرایط استاندارد را داریم.

  • کشتارگاه استاندارد

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی نهاوند نیز در این باره می گوید: کشتارگاه ما یکی از 3 کشتارگاه های نمونه غرب کشور است و به لحاظ تجهیزات و شرایط استاندارد و بهداشتی مسئله ای ندارد. علی پیرزادی خاطرنشان می نماید: اعتراض قصابان به شرایط کشتارگاه بیشتر به دلیل افت لاشه گوشت در سالن پیش سرد و تحویل ندادن آلایش دامی است.

وی شرح می دهد: در لاشه گوسفندی یک و نیم کیلوگرم و در لاشه گاوی 4 کیلوگرم افت وزن رخ می دهد که برای قصابان به لحاظ مالی مقرون به صرفه نیست. مواردی را که در خصوص وضعیت نظافت و بهداشت کشتارگاه بیان می نمایند تکذیب می کنم. در خصوص تحویل ندادن آلایش غیرخوراکی دام به قصبان، مصوبه و قانون این اجازه را به ما داده است و ما طبق قانون عمل می کنیم. مدیرعامل کشتارگاه صنعتی نهاوند در خصوص افزایش قیمت نیز یادآور می گردد: افزایش قیمت طبق مصوبه تعزیرات حکومتی و اداره صمت و کاملا قانونی است. برای ذبح و سایر موارد هر رأس دام سنگین 720 هزار تومان و هر رأس دام سبک 17 هزار و 500 تومان هزینه اخذ می گردد.

  • تحویل آلایش دام

فریدون عباسی یکی از قصابان نهاوندی بیان می نماید: کشتارگاه نهاوند در خرید یا تحویل آلایش دام و محاسبه نرخ پرداخت عوارضی با قصابان کنار نمی آید و تا زمانی که آلایش دام را مطابق با دیگر شهرستان ها به ما تحویل ندهد، اعتراض ما ادامه خواهد داشت. وی می گوید: مرکز کشتار شهرستان نهاوند خصوصی است و رقیبی هم ندارد. این مسأله باعث شده سلیقه ای عمل کند و ما را تحت فشار قرار دهد. ما فقط انتظار داریم این مرکز آلایش دام را همانند دیگر شهرستان ها با نرخ مصوب از ما خریداری یا آن را برای فروش به خودمان واگذار کند. حتی اگر دامپزشکی اعلام کند فلان آلایش خوراکی نیست، از فروش آن خودداری می کنیم.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 34469

به "کرکره های پایین قصابی های نهاوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرکره های پایین قصابی های نهاوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید