امکان تبدیل سهام عدالت به وثیقه بانکی

به گزارش مجله سرگرمی، حسین فهیمی اظهار داشت: سهام عدالت مرکب از سهام 49 شرکت است که 36 شرکت شرکت بورسی بوده و 13 شرکت هنوز وارد بورس نشده اند و در بعضی از شرکت ها تا 70 درصد سهام مربوط به سهام عدالت است و شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت از جمله شرکت های ارزنده در بورس تهران و فرابورس به شمار می فرایند.

امکان تبدیل سهام عدالت به وثیقه بانکی

به گزارش ایرنا، وی اضافه نمود: بعد از ابلاغیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت دارند، می توانند به روش مستقیم مدیریت سهام عدالت را به وسیله سامانه سهام عدالت در سازمان خصوصی سازی انتخاب نمایند بر اساس آخرین آمار تا 7 خرداد، 13 میلیون و 600 هزار نفر از 46 و نیم از میلیون نفر سهامدار عدالت روش مستقیم مدیریت سهام را انتخاب نموده اند که در واقع 25 درصد از سهامداران عدالت روش مستقیم را برگزیده اند.

فهیمی گفت: کسی که مدیریت مستقیم سهام عدالت را برگزیده، در واقع سهامدار 36 شرکت بورسی و فرابورسی و نیز 13 شرکت خارج از بورس است که همه سهام خود در این شرکت ها را باید خودش مدیریت کند، یعنی در مجمع عمومی این شرکت ها شرکت مشارکت کند و بداند کدام شرکت سود مجمع می دهد و از آن استفاده کند، اما کسانی که وقت یا دانش و مدیریت کافی ندارند، روش غیر مستقیم سهام عدالت را انتخاب می نمایند.

سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت گفت: کسانی که روش غیر مستقیم سهام عدالت را انتخاب می نمایند، به وسیله شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت مدیریت سهام انجام می دهند و این شرکت ها در واقع واسطه اقتصادی هستند که سهام عدالت را مدیریت می نمایند و سهامدار عدالت در واقع با یک شرکت سرمایه گذاری استانی طرف است، سازمان بورس هم افراد و صلاحیت مدیریت کسانی که کنترل شرکت های سرمایه گذاری استانی را در دست می گیرند را کنترل می نماید که رفتار حرفه ای داشته باشند.

به گفته وی، در شرکت های سرمایه گذاری استانی، سهام در یک جا جمع می گردد، بنابراین قدرت چانه زنی در مجامع شرکت ها را بالا می برد، اما کسانی که خودشان قدرت و دانش مدیریت اقتصادی سهام را دارند، روش مستقیم را برمی گزیند.

به گفته سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت، وقتی مالکیت در اختیار این افراد قرار می گیرد، یکی از شئون مالکیت سهام، داشتن اختیار فروش است، البته ما توصیه می کنیم که سهام عدالت را نگه دارند و از سود آن استفاده نمایند و افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر و حق تقدم سهام و بهره گیری نمایند و در واقع سهامداران عدالت از منافع آینده این سهام استفاده نمایند.

به گفته وی، فعلا اجازه فروش سهام عدالت تا 30 درصد وجود دارد، اما اجباری در فروش سهام وجود ندارد و شورای عالی بورس تصویب نموده که فعلاً تا 30 درصد از سهام عدالت کسانی که روش مستقیم را انتخاب نموده باشند، قابلیت فروش دارد.

فهیمی گفت: از روز سه شنبه 6 خرداد 99 سفارش فروش سهام عدالت توسط بعضی سهامداران در بانک های عامل آغاز شده است و شنبه با آزادسازی سهام عدالت اولین مجموعه سهام عدالت از سوی بانک ملی در بازار سرمایه به فروش رسید، البته کسانی که سهام عدالت خود را نگه داشته اند، نسبت به کسانی که آن را فروخته اند، بیشتر سود می نمایند.

سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت همچنین در خصوص این که اگر سهام عدالت را نگه داریم، چه می گردد، گفت: تصور کنید 10 سال قبل ارزش اسمی سهام عدالت یک میلیون تومان بود، آن موقع هم فشار برای فروش این سهام وجود داشت اگر کسی آن موقع سهام خود را فروخته بود الان این سهام 15 میلیون تومان ارزش نداشت.

به گفته فهیمی، افزایش سهام با افزایش تعداد شرکت ها و فعل و انفعال شرکت های سرمایه پذیر عدالت از جمله ویژگی های روش مستقیم سهام عدالت است، بازار سرمایه که بهترین محل جذب پس انداز های خرد مردم است، سهام عدالت در آن خرید و فروش می گردد.

سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت گفت: در آن موقع سهام بهترین شرکت ها به مردم در قالب سهام عدالت واگذار شد، به عنوان مثال شرکت مخابرات ایران که در جهان بی نظیر است و اکنون برای بیش از 85 میلیون نفر خدمات ارائه می نماید یا سهام بانک های ملت تجارت و صادرات در سهام عدالت وجود دارد، امروزه بانک ملت قصد افزایش سرمایه دارد، همچنین سهام شرکت های پتروشیمی و پالایشی در سهام عدالت وجود دارد.

وی گفت: ما در بازار سرمایه مسئول فراهم کردن زیرساخت های حقوقی حقوقی مالکانه هستیم، یکی از این زیرساخت ها امکان فروش سهام است که اگر کسی خواست بفروشد، این امکان را به او بدهیم و در بالاترین استاندارد این امکان فراهم می گردد، همان گونه که بازار سرمایه به افرادی با دارایی چند صد میلیون تومانی خدمات می دهد، همین خدمات را به سهامدار عدالت هم ارائه می نماید.

سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت همچنین در خصوص امکان ویرایش روش مدیریت سهام عدالت گفت: تا ساعات سرانجامی روز 15 خرداد امکان انتخاب روش مدیریت سهام عدالت وجود دارد، اما امکان اصلاح تصمیم وجود ندارد بنابراین مردم وقتی انتخاب می نمایند که روش مستقیم مدیریت سهام عدالت را داشته باشند، یعنی دارایی از سبد شرکت استانی سهام عدالت کسر می گردد و به فرد داده می گردد و شما مالک سهام 36 شرکت بورسی و 13 شرکت غیربورسی می شوید، بنابراین امکان لغو تصمیم وجود ندارد.

فهیمی همچنین در خصوص اینکه 75 درصد از سهامداران عدالت شیوه مدیریت غیرمستقیم را انتخاب نموده اند، گفت: این افراد کسانی هستند که قصد فروش سهام خود را ندارند، بنابراین فعلا احتیاجی نیست، کاری انجام دهند، سهام آن ها در شرکت سرمایه گذاری استانی سهام عدالت قرار می گیرد که در آن شرکت ها یک مدیریت حرفه ای تصمیم گیری می نماید و تک تک این شرکت های استانی در بورس یا فرابورس پذیرش می شوند و از روز پذیرش دارندگان سهام این شرکت ها می توانند تصمیم بگیرند که سهام خود را نگه دارند یا واگذار نمایند.

فهیمی همچنین در خصوص گفته سلاح ورزی عضو شورای عالی بورس درباره این که کارت اعتباری از سوی بانک ها به سهامداران عدالت داده می گردد، نیز گفت: بانک ها در حال حاضر به مشتریان خود بر اساس اعتباری، مانند ملک و گردش حساب که دارند، کارت های اعتباری در اختیار آن ها می گذارند، به عنوان مثال تا 10 میلیون تومان می تواند با کارت اعتباری خرید کند و بعد این کارت را شارژ کند، در خصوص سهامداران عدالت هم که سهام عدالت 8 میلیون تومانی و 15 میلیون تومانی دارند، یک اعتباری نزد بانک خود دارند که این بانک ها می توانند کارت اعتباری در اختیار مشتریان سهام عدالت قرار دهند، البته این برنامه جدیدی است که در شورای عالی بورس مطرح شد، ولی تصمیم گیری نهایی با شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی است.

فهیمی گفت: امکان توثیق سهام عدالت به نفع بانک ها وجود دارد که در قبال آن، کارت اعتباری به مشمولان داده گردد.

وی گفت: اطلاعات دیگر که مورد احتیاج است شماره تلفن همراه به نام خود مشمول سهام عدالت باشد و شماره حساب شبا که در سامانه سهام عدالت ثبت شده است، شماره شبا را از بانک مرکزی استعلام می کنیم و شماره تلفن همراه را از اپراتور های تلفن همراه استعلام می گیریم، تا به امروز این رابطه یک طرفه بوده، اما اکنون 30 نوع خدمت و ارتباط دو طرفه و خدمات بین سهامدار و شرکت های سرمایه پذیر عدالت وجود دارد.

سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت در پاسخ به این پرسش که عده ای از مخاطبان گفته بودند، چرا برگه یک میلیون تومانی سهام عدالت آن ها 532 هزار تومان ارزش دارد، گفت: مشمولان سهام عدالت در چند سطح سطح طبقه بندی می شوند، در ابتدا سهام همه یک میلیون تومان بود و قرار بود، بعد از 5 سال از محل سود دریافتی شرکت های سهام عدالت پول سهام عدالت به دولت پرداخت گردد، اما پنج سال گذشت و سود شرکت ها کفاف بهای سهام عدالت را نداد، در نتیجه 532 هزار تومان از ارزش سهام آزاد شد.

وی گفت: در آن موقع فراخوان داده شد که بقیه بهای سهام عدالت را واریز کنید، در خصوص دو دهک کم درآمد کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی تخفیف در نظر گرفته شد، اما در کل کشور فقط 27 میلیارد تومان پول بابت تکمیل ارزش سهام عدالت و سهام این افراد یک میلیون تومانی شد، اما بقیه افراد بالای 500 هزار تومان و بعضی کمتر از این رقم شد یک عده از این افراد سود سهام عدالت نگرفته بودند و این سود بابت بهای سهام عدالت در نظر گرفته شد، در نتیجه اکنون سهام عدالت به ارزش اسمی یک میلیون تومان، 532 هزار تومان و 492 هزار تومان است.

فهیمی همچنین در خصوص سهام عدالت فوت شدگان گفت: سهام به نام آن ها محفوظ است و گواهی حصر وراثت معین نماینده تکلیف سهام افراد فوت شده است، در خصوص آن هایی که به سن قانونی نرسیده اند، شماره موبایل به نام والدین و، ولی قهری مورد قبول سیستم قرار می گیرد.

سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت در خصوص اینکه چرا 30 درصد از سهام عدالت قابلیت فروش پیدا نموده است، گفت: در اولین روز تا سرانجام هفته در اولین روز از 6 خرداد ماه تا سرانجام هفته گذشته تقاضا برای فروش سهام عدالت سهام عدالت به حساب افراد واریز می گردد، تسویه معاملات در شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه فروش اینترنتی به حساب مالکان واریز می گردد.

وی همچنین در خصوص اینکه بعضی مخاطبان گفته بودند، شعب بعضی بانک ها جوابگوی مردم نیست گفت: فقط شعب بانک هایی که شماره شبای حساب مربوط به آن بانک در سامانه سازمان خصوصی سازی ثبت شده است، مجاز به پاسخگویی به سهامداران عدالت است.

فهیمی همچنین در خصوص گفته بعضی مخاطبان که آیا طرح جدیدی برای اعطای سهام عدالت به افراد جامانده وجود دارد، گفت: فعلاً هیچ طرح جدیدی در هیچ نهادی در دست آنالیز نیست، سهام عدالت از ابتدا اجباری نبود، بلکه بر مبنای ثبت نام و درخواست متقاضیان بود و به هر خانوار تا سقف 5 نفر سهام عدالت اختصاص می یافت و فعلاً برنامه واگذاری جدید سهام عدالت وجود ندارد.

سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت این را هم گفت: اگر کسی می خواهد سهام عدالت خود را نگه دارد، احتیاجی به کد بورسی نیست، زیرا کد بورسی برای همه سهامداران عدالت به صورت غیرفعال در نظر گرفته شده و دارایی های آن ها نگهداری می گردد، اما اگر یک روز بخواهند خرید و فروش سهام عدالت انجام دهند، باید به سامانه جامع اطلاعات مشتریان سجام بروند و کد بورسی خود را فعال نمایند.

kheimehnews.ir: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.

italyro.ir: تور ونیز: سفر به اروپای شگفت انگیز

منبع: فرارو
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 93882

به "امکان تبدیل سهام عدالت به وثیقه بانکی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امکان تبدیل سهام عدالت به وثیقه بانکی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید